6 Temmuz 2011

4. Murat Operası (Hürriyet Gazetesi)

 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 3 Temmuz Pazar günü Topkapı Sarayı’nda IV. Murat operasıyla başladı.

Topkapı Sarayı’nda düzenlenen festivale Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile katıldı. Topkapı Sarayı’nda IV. Murat oparasını izleyen Gül, gösteriye hayran kaldı.
Basına kapalı sahnelenen eser sonrası Abdullah Gül, operayla ilgili görüşlerini ve oyundan fotoğrafları Twitter’dan takipçileriyle paylaştı. Gül, “Dün akşam, IV. Murat operasını Topkapı Sarayı’nda seyretmekten büyük keyif aldım. Muhteşem bir ziyafetti”,“Bu eserin, özellikle tarihin acı-tatlı pek çok olayına şahitlik etmiş mekânda sergilenmesi ayrı bir güzellik oldu”, “Sultan Murat’ı canlandıran sanatçı Kıvanç Uğraşbul’u çok beğendim” tweetleriyle beğenisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanından tam not alan operacıEğitimine 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Kıvanç Uğraşbul, 1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde bas bariton solist sanatçı olarak göreve başladı. Birçok eserde başrol oynayan sanatçının rol aldığı eserlerden bazıları şunlar:
Don Giovanni (Don Giovanni), Tosca (Scarpia), Cavalleria Rusticana (Alfio), Gianni Schicchi (Gianni Schicchi), Arşın Mal Alan (Sultan Bey), Sevil Berberi (Bartolo), IV. Murat (IV. Murat), Aşk İksiri (Dulcamara), Dudaktan Kalbe (Rasih).

Not: Hürriyet Gazetesi'nde 6 Temmuz 2011'de yayınlanan yazı buradan alınmıştır.

Hiç yorum yok: