14 Mayıs 2011

İlköğretim Okullarında Eğitim Gören Çocukların Müzikle Tanışma Projesi

MERSİN'de hayata geçirilen 'İlköğretim Okullarında Eğitim Gören Çocukların Müzikle Tanışma Projesi', hiç konser izlemeyen, opera ve baleyi bilmeyen çocukların, konser salonu, senfoni, opera ve baleyle tanışmasını sağladı.

Mersin Polifonik Korolar Derneği'nin hayata geçirdiği projede, ilk kez konser salonuna getirilen çocuklar müzikle eğitiliyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile dernek bünyesindeki Umut Işığı Korosu'nun desteğiyle gerçekleşen projede, çok sesli müzik, nefesli ve yaylı çalgılarla tanışan çocuklar, zaman zaman sahneye çıkıp, orkestrayı yönetiyor.

Umut Işığı Korosu'nun seslendirdiği müziği dikkatle dinleyen öğrencilere, bas bariton Kıvanç Uğraşbul, nefesli sazlardan vigolette, korno, fagot; yaylı sazlardan keman, viyola ve viyolonseli tanıttı. Bu tanıtım sırasında öğrencilerin sıkılabileceğini düşünen Uğraşbul, yaptığı esprilerle çocukların dikkatini çekti. Çocukları yanına çağırıp, sahneye davet eden Kıvanç Uğraşbul, çocuklara orkestra yönettirip, eğitimi eğlenceli hale getirdi.

Projede bu yıl 600 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirten Dernek Başkanı Selma Yağçı, amaçlarının geleceğin salon seyircilerini ve sanatçılarını ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Yağcı, "Hedefimiz çocuklarımızı müzikle eğiterek, bu isteği içlerinde hissettirerek, başarılarının gittikçe artmasını sağlamaktır. Yaşamdaki insan ilişkilerine, konuştukları dili düzgün kullanmalarına destek olmak istiyoruz. Bir mimar, bir mühendis, bir avukat olabiliyoruz ama bir koroda şarkı söyleyebiliyorsak veya herhangi bir enstrüman çalabiliyorsak işte o zaman omzumuzda ışıklı yıldızlar oluyor" dedi.

Not: Haber buradan alınmıştır.

Hiç yorum yok: